Kalknagel behandelen in Den Haag en omgeving

Wanneer u last heeft van een kalknagel, ook wel een schimmelnagel genoemd, spreken we van een schimmelinfectie aan de voet. Schimmelinfecties worden vaak opgelopen in openbare douches van gymzalen, sportscholen en zwembaden. Door de hoge besmettingsgraad is de kans niet alleen vrij groot dat uw andere tenen besmet raken, maar ook de mensen waar u mee in aanraking komt. De voetschimmel wordt door dezelfde schimmel veroorzaakt als de schimmelnagelinfectie. Om te voorkomen dat u deze schimmel oploopt, is het verstandig in openbare ruimten slippers te dragen en uw voeten altijd goed af te drogen. Nog beter zou zijn wanneer u ook geen kunststof of nylon sokken en schoenen zou dragen. De kans is redelijk aanwezig dat u, ondanks uw voorzorgsmaatregelen, toch een kalknagel oploopt. Mocht dit het geval zijn, kunt u verschillende oplossingen overwegen. Tickel Pedicure in Den Haag staat voor u klaar wanneer het gaat om de juiste behandeling tegen kalknagels.

Kalknagel behandelen in Den Haag: medicijnen

Uw kalknagel professioneel laten behandelen in omgeving Den Haag? Bij Tickel Pedicure bent u gegarandeerd aan het juiste adres! In veel gevallen verdwijnt een kalknagel vanzelf weer. Wanneer uw infectie uitgroeit naar het nagelbed of klachten geeft, kunnen antischimmelpillen een uitweg bieden. Hierbij wordt de nadruk gelegd op ‘kunnen’, aangezien deze helaas niet in elke situatie helpen. Bovendien kunt u bij inname van de antischimmelpillen last krijgen van verschillende bijwerkingen. Er zijn een aantal belangrijke speerpunten die u in acht zou kunnen nemen bij het besluit of u wel of niet gebruik zou willen maken van de antischimmelpillen. Deze zijn als volgt:

 

  • Een antischimmelpillen kuur duurt over het algemeen drie maanden. De pillen kunnen elke dag of één week van elke maand (de zogenoemde pulsbehandeling) ingenomen worden.
  • Wanneer u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft mag u geen antischimmelpillen slikken.
  • De antischimmelpillen mogen niet gecombineerd worden met een aantal cholesterolverlagende pillen. Controleer dit dus goed!
  • Bij inname bestaat er een kleine kans op smaakverlies en het oplopen van leverproblemen, zoals bijvoorbeeld geelzucht. Het smaakverlies is overigens vervelend, maar verdwijnt wel nadat u met de kuur bent gestopt.
  • De werking van een aantal medicijnen wordt versterkt (denk onder andere aan medicijnen als bloedverdunners, hartmedicijnen en antidepressiva).
  • Bij slechts 70 tot 75 procent van de gevallen werken de antischimmelpillen.
  • Mocht de infectie verdwijnen, bestaat er een redelijke kans dat deze alsnog terug komt.

Tijdens en na de kuur

Tijdens de kuur kunt u last krijgen van een verscheidenheid aan bijwerkingen. Echter dient u aan de bel te trekken wanneer u last krijgt van jeuk, misselijkheid, ontkleurde/donkerbruine ontlasting en/of geelzucht. In de meeste gevallen dient u per direct met de antischimmelpillen te stoppen. Na afloop van de kuur kan het enkele maanden (tot wel negen) duren voordat het aangetaste deel van de nagel compleet verdwenen is. Wanneer de infectie na een jaar nog steeds niet verdwenen is, kunt u een tweede kuur overwegen. Echter kunt u voor een professionele schimmelnagel behandeling in omgeving Den Haag terecht bij Tickel Pedicure. Hier wordt uw schimmelinfectie niet alleen behandeld, maar kunt u ook advies ontvangen over de verzorging van uw voeten en hoe u dergelijke infecties kunt voorkomen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u geheel vrijblijvend per mail of telefonisch contact opnemen.

Menu